Värsta Grymma Boken

Bokblogg.

Killmonger av Bryan Hill och Julian Ferrera

Publicerad 2019-03-21 12:00:00 i Recensioner,

 
Eric Killmonger känner nog de flesta Marvelfans igen från filmen Black Panther. I den här miniserien om fem nummer så berättas historien om N'Jadaka, som han egentligen heter, och hans väg till hämnd och Wakanda. Hans föräldrar blev mördade av BP-skurken Klaw och blev tagen från Wakanda, till USA. Där har han levt, närt sin ilska och hämndlust. Den här serien är brutal, brutalt brutal. Det finns få till inga ljusglimtar och det är inte svårt att trots allt känna sympati för Eric. Han blir bedragen ett flertal gånger och som vi redan vet så får hans historia inget lyckligt slut.
Det börjar med att han lämnar universitetet trots mycket lovande, och han träffar de kriminella Knight, King och Rook när han försöker mörda Klaw. De står under Fisk/Kingpin (som jag själv endast känner igen från tv-serien Daredevil, och jag ogillar honom stark). Eric får jobb under Kingpin tillsammans med teamet, i hopp om att kunna komma åt Klaw genom Fisk. Efter detta händer en hel del saker och Eric blir mer och mer besatt av Wakanda och att ta tronen från T'Challa. 
Som jag tidigare nämnde så är det väldigt lätt att känna sympati för Eric, och jag kommer ha mer förståelse för honom nästa gång jag ser på filmen. Jag tycker även mycket om hans karaktär, han är intressant att följa. Jag tycker att han påminner lite om Darrow från Red Rising, som också drivs av sin ilska och längtan efter hämnd och rättvisa. 
Det här är inte en trevlig serie, och den saknar ett lyckligt slut. Sådant behövs också ibland. Det är dock ingen ledsen historia, utan snarare en ilsken. Det är klart att det är sorgligt, men det är inte den primära känslan, enlig mig. Ilska. Precis som Red Rising
Jag tyckte absolut att Killmonger var en intressant serie att läsa, speciellt eftersom vi fick mer bakgrund till och förståelse för Black Panther-skurken. Jag tyckte också att det var en perfekt längd, hade den varit längre hade den förmodligen känts utdragen. Jag rekommenderar den om du tycker om Black Panther, eller önskar att läsa en kort serie utan lyckligt slut.

Om

Min profilbild

Värsta Grymma Boken

Välkommen till min blogg! Här bloggar jag främst om böcker men det dyker även upp film, serier och musik. Håller på och fixar till designen just nu, därav mycket ändringar.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela